امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌ و حرفه‌ای رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت یک‌هزار میلیارد تومان برای تامین منابع شیرخشک در دستور کار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد؛ بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ۷ استان از امروز بارانی و خنک می‌شوند تأمین محصولات ایمن برای بیماران سلیاکی کمبود ماما در پایگاه‌های بهداشتی مشهد آیا مصرف شیر مادر باعث افزایش زردی نوزاد می‌شود؟ چگونه دلستر می‌تواند به پرپشت شدن مو کمک کند؟ ابراز نگرانی تأمین اجتماعی از روند رو‌به افزایش بازنشستگی‌های زودهنگام در مشاغل سخت و زیان‌آور فشار خون بالا و دیابت در مردان کُشنده‌تر است حکم عاملان سرقت مرگبار از دانشجوی دانشگاه تهران صادر شد+جزئیات توقیف خودرو و دستگیری راننده متخلف به‌ دلیل رفتار هنجارشکنانه
سرخط خبرها

بایدها و نبایدهای رانندگی | سرعت در آیینه اطمینان

  • کد خبر: ۱۶۰۴۷۳
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۳
بایدها و نبایدهای رانندگی | سرعت در آیینه اطمینان
سرعت غیرمطمئنه، ارتباط مستقیمی با بروز حوادث دارد.

امکان ندارد تجربه پشت فرمان نشستن داشته باشید و با افرادی روبه‌رو نشده باشید که از کنار وسیله نقلیه‌تان به سرعت نور گذر کرده باشند. شاید خودتان هم جزو آن دسته افرادی هستید که سرعت چاشنی رانندگی‌تان است.

خیلی از رانندگانی که در شهر تردد می‌کنند بر این باور اشتباه تأکید دارند که با‌سرعت رانندگی کردن مختص افرادی است که تسلط به رانندگی دارند. در حالی که کارشناسان حوزه ترافیک بر این باورند بیشترین آسیب و جراحات را در تصادف‌هایی شاهد هستیم که سرعت در آن نقش دارد.

در ادامه به چند خطر ترافیکی که باعث بروز حوادث بزرگ می‌شود و پشت پرده آن سرعت‌های غیرمطمئنه است اشاره خواهیم داشت. چند خطی همراهمان باشید.

۳%

سهم تغییر مسیر ناگهانی در فراوانی علل وقوع تصادف در سال گذشته

۵%

سهم رعایت نکردن حق تقدم در فراوانی علل وقوع تصادف در سال گذشته

حق تقدم را رعایت کنیم

حق تقدم عبور در لحظه لحظه رانندگی بهتر است رعایت شود. گاهی اوقات برخی از رانندگان با ورود به کوچه‌ای که با نصب تابلوی ورود ممنوع به آن‌ها هشدار داده می‌شود بی‌توجه وارد کوچه می‌شوند و حقوق خودرو‌هایی را که در مسیر خود حرکت می‌کنند ضایع می‌کنند. البته این دست موارد یکی دوتا نیستند.

بسیار پیش آمده است که راننده‌ای با مشاهد تابلوی رعایت حق تقدم به جای توقف کامل پایش را روی پدال گاز گذاشته است و در اثر برخورد باعث واژگونی خودرو خود یا طرف مقابل شده است. بد نیست بدانید یک سوم رانندگان مشهدی حق تقدم عبور را نادیده می‌گیرند. این تخلف همیشه جزو بیشترین علت بروز تصادف‌های شهر مشهد است.

همچنین بسیار اتفاق افتاده است که در راسته یک خیابان در حال حرکت هستید و حق تقدم عبور برای شماست نه آن فردی که از خیابان فرعی قرار است وارد معبر اصلی شود، اما دلیل نمی‌شود در فاصله دویست متری تا چراغ فرماندهی به محض دیدن رنگ سبز چراغ پایتان را روی گاز بگذارید. این احتمال را بدهید که ممکن است عابر پیاده‌ای وارد خیابان شود.

لطفا بین خطوط حرکت کنیم

رانندگی بین خطوط باعث ایجاد نظم، کاهش تصادف، کاهش زمان سفر، کاهش مصرف سوخت و افزایش سلامت روانی کاربران ترافیکی می‌شود. در حالی که خیلی‌ها بر این باورند و بر این اشتباه پافشاری می‌کنند که با بروز رفتار‌های هیجانی در زمان رانندگی به عنوان نمونه لایی کشیدن، سبقت گرفتن در سایه سرعت‌های غیر مجاز می‌توانند نظم رانندگی بین خطوط را برهم زنند و زودتر به مقصد برسند.

تحقیق‌های زیادی در معابر شهر مشهد انجام شده است که نشان می‌دهد بی توجهی به خطوط کف خیابان در کنار عجله و شتاب نه تنها باعث نمی‌شود فرد زودتر به مقصد برسد بلکه باعث به خطر افتادن جان راننده، سرنشینان و دیگر کاربران ترافیکی نیز می‌شود.

با سرعت مطمئنه برانیم

از آنجا که در هر ۳ دقیقه یک تصادف خسارتی، در هر ۳۰ دقیقه یک تصادف جرحی و در هر ۳۰‌ساعت یک تصادف فوتی در مشهد به وقوع می‌پیوندد به جرئت می‌توان گفت اساس بسیاری از تخلف‌های رانندگی، انجام حرکات نمایشی و هیجانی است که ناشی از اختلالات روانی نهفته یا زاییده عصبانیت‌های لحظه‌ای در زمان رانندگی است. در حالی که با کنترل هیجانات در هنگام رانندگی تا ۸۳ درصد شاهد کاهش تصادف در شهر خواهیم بود. گاهی این عصبانیت‌های لحظه‌ای نتیجه رفتار‌های اشتباه برخی رانندگان وسایل نقلیه است.

به عنوان نمونه به علت بالا بودن سرعت برخی از رانندگان رفتارهایی، چون نور بالا دادن‌های بیجا، سبقت از سمت راست، بوق‌زدن‌های ممتد، تغییر مسیر‌های ناگهانی، بلند بودن صدای موسیقی- البته از این نکته به آسانی عبور نکنیم که نوع و صدای موسیقی با سرعت وسیله نقلیه در ارتباط است- و... بروز پیدا می‌کند و در ادامه بگو‌مگو‌ها نیز باعث نزاع‌های فیزیکی که نیمی از پرونده‌های قضایی را به خود اختصاص داده است و در نهایت تصادف می‌شود. در حالی که اگر هر کاربر ترافیکی بر اساس قوانینی که قانون‌گذار وضع کرده است رانندگی کند شاهد کاهش آمار حوادثی از این قبیل خواهیم بود.

رابطه سرعت با پرتاب

لطفا به عنوان یک راننده با کمترین رفتا‌های پر‌خطر، درب سانروف خودروتان را زمانی باز کنید که قرار است هوا در خودرو در جریان باشد.

بیرون بردن سر و گردن و بدن از سقف خودرو از جمله رفتار‌های پر‌خطر به شمار می‌آید که برابر کد جریمه ۲۱۱۵ مبلغ ۳۱ هزارو ۵۰۰ تومان جریمه به دنبال دارد.

هیجان سرعت و بیرون بردن سر و بدن به ویژه کودکان از سانروف خودرو احتمال پرت شدن کودک از سانروف با یک ترمز ناگهانی را افزایش می‌دهد. همچنین احتمال برخورد با شاخ و برگ درختان یا حیوانات موزی مثل پشه را افزایش می‌دهد. پزشکان بر این باورند آلاینده‌های هوا از راه دهان و بینی وارد ریه می‌شوند و باعث بیماری‌های حساسیت‌زا، سینوزیت و آسم می‌شوند.

به احترام فرمانده توقف کنیم

عجله و شتاب بارزترین علت عبور از چراغ قرمز است که شدت تصادفات را بالا می‌برد. خیلی از رانندگان عبور از چراغ زرد را که نشانه احتیاط است نادیده می‌گیرند؛ و بعضی با روشن شدن چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی در وسط معبر قرار دارند و راننده آن سوی تقاطع که رفتاری مشابه وی دارد سعی دارد با نهایت سرعت اولین فردی باشد که چراغ سبز را پشت سر بگذارد و این‌گونه می‌شود که در سر تقاطع تصادف به وقوع می‌پیوندد. بماند عابر پیاده‌ای که بیشتر از وسایل نقلیه در معرض خطر برخورد قرار دارد.

افرادی هم هستند که برای گریز از چراغ قرمز چند متر قبل از چراغ از سرعت مجاز فاصله می‌گیرند تا به هر قیمتی از چراغ فرماندهی عبور کنند. در حالی که سرعت غیر مجاز در رویارویی با چراغ قرمز بی‌توجهی به حقوق دیگران است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->